Robert Sedláček (Česká republika)

Robert Sedláček patří k nejvýraznějším českým tvůrcům současnosti a jedněm z mála, kteří se ve své tvorbě věnují momentální společenské situaci i jejím kořenům. Po studiích dokumentární tvorby na FAMU (2000) pracoval pro Českou televizi i společnost Febio a zájem o aktuální témata byl patrný už z jeho dokumentární tvorby, kterou často zasvěcuje též zajímavým i nejednoznačným osobnostem českého veřejného dění. Robert Sedláček je držitelem Českého lva za scénář k filmu Pravidla lži a dvou cen České filmové a televizní kritiky za film Rodina je základ státu. 28. října 2014 obdržel od prezidenta České republiky Miloše Zemana medaili za zásluhy I. stupně v oblasti umění.

Filmografie

  • Skinheads
    1997
  • České porno
    1997
  • Moravská apokalypsa
    1997
  • Východ / The East
    1998
  • Sibiř na konci tisíciletí
    1998
  • Tenkrát
    1999
  • František Čuba: slušovický zázrak
    1999
  • Tenkrát 2: Šance pro Slovensko
    2000
  • Obyčejný svět
    2000
  • Sláva vítězům, čest odepsaným
    2000
  • Bělorusko ve Stalinově stínu
    2001
  • Sága Romů 1950 – 2000
    2001
  • Tenkrát 3: Husákovo ticho
    2002
  • Děti okamžiku
    2003
  • Dlouhá kocovina
    2003
  • Lesk a bída země české
    2003
  • Václav Bělohradský: nikdo neposlouchá
    2004
  • Cesta k moci
    2006
  • Pravidla lži / The Rules of Lies
    2006
  • Miloš Zeman: nekrolog politika a oslava Vysočiny
    2007
  • V hlavní roli Gustáv Husák
    2008
  • Muži v říji / Men in the Rut
    2009
  • Ministr / The Secretary
    2010
  • Největší z Čechů / The Greatest Czechs
    2010
  • Rodina je základ státu / Road Movie
    2011
  • Dědictví aneb Kurva se neříká
    2014
  • České století
    2013 - 2014
  • Život a doba soudce A. K.
    2014
  • Pálava
    2016
  • Bohéma
    2017
  • Jan Palach
    2018

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air, z.s. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.