Andrina Mračnikar (Rakousko)

Andrina Mračnikar (narozená 1981 v rakouském Halleinu) vystudovala režie na AGRFT v Ljubljaně a následně režii a scénáristiku na vídeňské filmové akademii. Za své filmy již získala řadu cen, nejvíce za dva dokumenty Andri 1924 – 1944 and Korutanští Slovinci mluví německy/ Der Kärntner spricht Deutsch, který popisuje útrapy Korutanských Slovinců za druhé světové války. V současné době Andrina připravuje svůj celovečerní debut podle svého scénáře Ma Folie. Námět k tomuto scénáři byla v roce 2005 udělena cena Carla Mayera na významné přehlídce rakouského současného filmu Diagonale.

Filmografie

  • *Bo Bilo* - krátký film
    1996
  • *Večernica* - krátký film
    1998
  • *Andri 1924-1944*
    19´, Rakousko, 2003
  • *Meine stimme wäre still*
    Rakousko, 2003
  • *Rosi oder das Feuer*
    Rakousko, 2004
  • *Korutanští Slovinci mluví německy/ Der Kärtner spricht Deutsch*
    60´, Rakousko, 2006
  • *Krankheit der Jugend* - hraný film
    2007
  • *Die Wand ist abgerissen
    Torn down)* - krátký film (2008

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.