Jan Sacher (Česká republika)

Jan Sacher se narodil 1980 v Mnichově v rodině s českými kořeny. V roce 2000 odešel do Dánska studovat film na evropské Film College v Ebeltoft. O dva roky později začíná studovat na katedře dokumentární tvorby na pražské FAMU. Jeho poslední film dokumentuje CERN, Evropskou laboratoř pro fyziku částic, nejrozsáhlejší výzkumné centrum částicové fyziky na světě. V roce 2009 se účastnil programu Talentcampus na Berlínském festivalu.

Filmografie

  • Machina
    11´, ČR, 2004
  • Koumáci/ Speculators
    17´, ČR, 2004
  • Allegro
    12´, ČR, 2005
  • Čas lásky/ Time Of Love
    44´, ČR, 2005
  • Parallelwelten
    13´, Německo, 2006
  • A Play
    5´, ČR/Polsko, 2006
  • Čtenářský deník - Petra Procházková / The Reader´s Diary
    13´, ČR, 2008
  • CERN, of the Factory for the Absolute
    58', ČR, 2010

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.