Fotografie není k dispozici.

Gergő Somogyvári (Maďarsko)

Gergő Somogyvári (norozen 1978) studoval nejprve fotografii a video na Szellemkép College, dále pokračoval ve studiích na Fakultě komunikace a žurnalistiky na Kodolányi János College ve Székesfehérvár. Od roku 2001 pracuje jako fotograf pro noviny a časopisy – především pro ty, které se specializují na cestování. Cestoval a fotil v Indii, Nepálu, Brazílii, Bulharsku, Albánii, Vietnamu, Turecku a prakticky ve všech zemích Evropské unie.
V letech 2002-2007 studoval na Filmové a dramatické univerzitě v Budapešti obor kamera. Od roku 2007 je členem Dunaworkshop – producentské dílny při televizi Duna, kterou založil vlivný maďarský producent György Durst.
V současné době dokončuje svůj absolventský film a pracuje jako kameraman na hudebních videích, záznamech koncertů, hraných i dokumentárních filmech. V roce 2008 uvedl svůj dlouhometrážní dokument o strážcích majáků v Jaderském moři: Lanterna – kde ani samota nezůstane.

Filmografie

  • Lanterna - Ahol a magány se jár/ Lanterna - Kde ani samota nezůstane - společně s Annou Kis
    58´, Hungary, 2007
  • Csempelevél
    25´, Hungary, 2009

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít