Andrey Paounov (Bulharsko)

Andrej Paounov (narozen 1974 v bulharské Sofii) absolvoval v roce 2000 Národní akademii divadla a filmu v Sofii. Pracoval jako barman v Praze, kuchař ve Washingtonu, zahradník v Torontu či účetní v San Franciscu. Natočil řadu krátkometrážních snímků, mj. Kratki film za Jurij Gagarin/ Krátký film o Juriji Gagarinovi (1995), za nějž získal Hlavní cenu na festivalu ve Varně. Zaujal i superkrátkým snímkem Lucy tsak tsak/ Lucy klap klap (2000), v němž do 67 snímků zahrnul třicetiletou činnost hrdinky pracující jako "klapka" ve filmovém průmyslu. Jeho film Georgi a motýli, který byl uveden v roce 2005 na MFF Karlovy Vary v Soutěži dokumentárních filmů, zvítězil v kategorii krátkých dokumentů na festivalu IDFA 2004.

Filmografie

  • Kratki film za Jurij Gagarin
    Bulharsko, 1995
  • Lucy Tsak Tsak
    2´, Bulharsko, 2000
  • Georgi a motýli/ Georgi i peperudite
    60´, Bulharsko, 2004
  • Problémy s komáry a jiné příběhy/ Problemat s komarite i drugi istorii
    100´, Bulharsko, 2007
  • 2000: Dokumentalna fantastika/ 2000: A Documentary Science Fiction
    7´, Bulharsko, 2008
  • Tri sestri i Andrey/ Three Sisters and Andrey - společně s Boris Despodov
    14´, Bulharsko, 2009
  • The Boy Who Was a King
    90', Bulharsko/Německo, 2011

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air, z.s. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.