Fotografie není k dispozici.

Antonio Borges Correia (Portugalsko)

Antonio Borger Correia se narodil v roce 1966. V letech 1989-92 studoval film na Lisabonské Escola Superior de Teatro e Cinema. Do roku 2003 natočil čtyři krátké filmy, které byly uvedeny na mnoha zahraničních festivalech. Jeden z jeho filmů Golpe de asa/ Flying away byl roku 1999 uveden v soutěži krátkých filmů na festivalu v Locarnu. Svůj první dokument natočil Antonio v roce 2005. Šlo o portrét portugalské herečky Isabely de Castro. Roku 2008 dokončil svůj další dokumentární film O lar/ Endgame, který se odehrává v domově seniorů. Tento film byl mj. prezentován na festivalech Cinéma du Réel v Paříži, Indielisboa v Lisabonu, na Mezinárodním filmovém festivalu v Mexico City a festivalu Panorama 2009 v portugalsku. Film byl také vybrán pro filmový trh festivalu v Lispsku. Antonio dále příležitostně pracuje na seriálech pro televizi.
Jeho aktuálně připravovaný dokumentární projekt (Fugir do mundo/ Run Away From The World) věnující se traumatickému syndromu válečných veteránů má podtitul: „Ničí je a současně udržují naživu: vzpomínky.“

Filmografie

  • O lar/ Endgame
    71´, Portugalsko, 2007
  • Apoteose/ Apotheosis
    66´, Portugalsko, 2008
  • Antes de a vida começar/ Before Life Begins
    63´, Portugalsko, 2005
  • Desvio 45/ Detour 45
    15´, Portugalsko, 2002
  • Golpe de Asa/ Flying Away
    12´, Portugalsko, 1998
  • A Passagem/ The Passage
    12´, Portugalsko, 1992

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít