Klára Tasovská (Česká republika)

Klára Tasovská se narodila v roce 1980. Od roku 2001 studovala na Akademii výtvarných umění v Praze obor „Monumentální tvorba a nová média“. Její diplomovou prací se stal na AVU film s názvem Rekonstrukce (2007). Od roku 2006 studuje katedru dokumentární tvorby na FAMU, kde již natočila řadu krátkých filmů. Ve volném čase se zabývá výtvarným uměním.

Filmografie

  • Vračka/ A Scrap
    14´, ČR, 2007
  • Strom
    14´, ČR, 2007
  • Půlnoc/Midnight
    40', Czech Republic, 2010
  • 24
    52', Czech Republic, 2011
  • Číst počasí
    26', Czech Republic, 2011
  • Pevnost/Fortress
    70', Czech Republic, 2012
  • Gottland
    120', Czech Republic, 2014

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.