Fotografie není k dispozici.

John Dower (Velká Británie)

John Dower, britský režisér a producent, jehož filmová kariéra by se pravděpodobně nikdy neuskutečnila, kdyby kůň Bobbyjo před deseti lety nevyhrál slavný dostih Velká liverpoolská. Za utrženou výhru si Dower mohl koupit digitální kameru, s níž později natočil svůj debut When Will I Be Famous? (2000). Následovala série proslulých snímků, které mladý dokumentarista vytvořil pro stanici Channel 4, např. Porn in the UK, John’s Gone to Iceland nebo kultovní hit Sneaker Freaks. V roce 2003 vznikl jeho první celovečerní dokument Live Forever o vzestupu a pádu hudebního subžánru britpop, na němž spolupracoval s proslulým producentem Johnem Battsekem. O slavném fotbalovém týmu New York Cosmos pojednává jeho další snímek Once in a Lifetime.

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít