Fotografie není k dispozici.

Juan Carlos Rulfo (Mexiko)

Juan Carlos Rulfo (narozený 1964 v Mexico City) je mexický scénárista a režisér, syn slavného mexického herce Juana Rulfa. Absolvoval obor komunikačních studií a později filmovou režii na Centro de Capacitación Cinematográfica. Napsal, produkoval a natočil řadu filmů. Je ženatý s Valentinou Leduc Navarrovou taktéž režisérkou.
V roce 2000 získal za svůj vzpomínkový film věnovaný otci Del Olvido al No me Acuerdo/ Juan, I Forgot I Don’t Remember několik výročních cen mexické filmové akademie Ariel, kokrétně za nejlepší střih a nejlepší debut (byl nominovaný i v dalších kategoriích - nejlepší film a nejlepší režie a scénář). Jeho další celovečerní projekt V jámě/ In the pit, který vypráví příběhy několika dělníků zaměstnaných na stavbědálničního okruhu kolem Mexico city, byl oceněn Velkou cenou poroty na mezinárodním filmovém festivalu Sundance 2006 a cenu pro nejlepší dokument získal i na 41. ročníku festivalu v Karlových Varech. Kromě toho je Juan Carlos Rulfo držitelem dalších ocenění z festivalů ve Guadalajaře, Havaně či Montrealu.

Filmografie

  • Ti, co zůstávají/ Los que se quedan/ Those Who Remain - společně s Carlosem Hagermanem
    96´, Mexiko, 2008
  • V jámě/ En el hoyo/ In the Pit
    84´, Mexiko, 2006
  • Del olvido al no me acuerdo/ Juan, I Forgot I Don't Remember
    75´, Mexiko, 1999
  • El crucero
    3´, Mexiko, 2006
  • El abuelo Cheno y otras historias/ Grandfather Cheno... and Other Stories
    30´, Mexiko/Kuba, 1994
  • Las despedidas
    30´, Guatemala, 1998
  • Diminutos del calvario/ 10 Minutes
    12´, Mexiko, 2000

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít