Fotografie není k dispozici.

Malcolm Zammit (Malta)

Malcolm pracoval dvacet jedna let v tiskovém průmyslu jako sazeč, grafický editor a systémový administrátor. Po úspěšném dokončení bakalářského stupně v oboru média a komunikace na University of Malta přešel v roce 2007 na Brunel University v západním Londýně a přihlásil se na magisterské studium dokumentární tvorby.
Jeho díla se promítala na akcích, které organizovalo Victoria & Albert Museum v Londýně a BFI London Southbank. Jeden z jeho posledních filmů, krátký dokumentární snímek nazvaný A Long Way se promítal na festivalu experimentálního filmu flEXiff 09 v Sydney v září 2009. S hudebníkem Davidem Plansem spolupracoval na filmu One Foot off the Ground, který je poloimprovizovanou experimentální audio-vizuální performanci, kterou předvedli naživo na večeru experimentální hudby Sound Source v londýnském King’s Place v květnu 2009.
Na School of Arts má Malcolm na starost především obor žurnalistiky a oblast filmu a televize. Vede také několik technických workshopů pro studenty žurnalistiky na úrovni bakalářského, magisterského a mezinárodního studia, a dále divadelní semináře a přednášky o modulu alternativních postupů magisterského studia dokumentární tvorby.
Zajímá se především o vzdělávání v oblasti médií a využití technologie ve vzdělávacím prostředí, a zkoumá způsoby integrace dokumentárního média ve vzdělávacím procesu. Jeho hlavním výzkumným záměrem je zkoumání alternativních dokumentárních postupů, především využití formy dokumentu coby prostředku osobního sebevyjádření, a možnosti tvorby audio-vizuálních dokumentů – částečně skrze proces improvizace – které mohou zároveň fungovat coby klasické AV, živé vystoupení či instalace.

Filmografie

  • One Foot of the Ground
    various lenghts, UK, 2009
  • Lee´s England
    5´, UK, 2007
  • Home Movie
    45 sec., UK, 2007
  • Blind Vote
    40´, Malta, 2007
  • A Long Way
    22´, UK, 2008
  • Smoke
    1´, Malta, 2006

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít