Fotografie není k dispozici.

Claudio Zulian (Španělsko)

Narozen v Campodarsegu v italské Padově v roce 1960. Claudiovo vzdělání skladatele a jeho doktorát z estetiky jej dovedly ke komponování, tvorbě a režii několika divadelních představení (Varios efectos del Amor; Telediario; Macbeth, sempre; Fragor, Taxi, Fonia, Trenes de Marzo, Renacimiento), které pojí jeden společný jmenovatel: použití nových technologií ve službách mluveného slova a výrazu. Všechna představení produkovala společnost Acteon a byla uvedena na národních i mezinárodních festivalech.
Práce v oblasti audiovizuální techniky a výzkumu nových forem dostupných technických prostředků přivedly Claudia k tvorbě audiovizuálních instalací koncipovaných pro umělecká, kulturní a konceptuální centra (Centro Andaluz de Arte Contemporáneo (Sevilla), Centre de Cultura Contemporánea de Barcelona, Caixaforum (Barcelona) Centro Galego de Arte Contemporánea (santiago de Compostela), Espai d’Art Contemporàni de Castelló, Le cargo (Grenoble), La Casona (Panamá), Lille 2004). Materiály vytvořené pro tyto projekty byly vyvinuty ruku v ruce s dokumentární tvorbou pro kino i televizi.
V roce 2000 Claudio napsal svůj první kompletní scénář díky grantu ministerstva kultury ICAA.
V roce 2004 režíroval a produkoval film Beatriz/Barcelona a dokumentární snímek L’Avenir/The Future, a také začal sklízet mezinárodní ocenění (Lipsko, Mar de Plata (Chile), Tampere, Vannes...). V roce 2006 natočil celovečerní film A través del Carmel/ The Shifting City, který byl vybrán na několik festivalů jako je DOK Leipzig, Docudays Beirut, Sitges Film Festival a další.
V roce 2002 mu vyšla první kniha Horas de la Ciudad\ City Hours (Ed. Calima). Jeho teoretické aktivity zahrnují přednášky, kurzy a publikace, ve kterých se dotýká témat, jako je povaha umění, dějiny herectví a prostředky komunikace v textu. Je hostujícím profesorem na univerzitě v Zurichu.

Filmografie

  • A travérs del Carmel/ The Shifting City
    92´, Španělsko, 2006
  • Beatriz Barcelona
    75´, Španělsko, 2004
  • L´Avenir/ The Future
    23´, Španělsko, 2005

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít