Kostadin Kostadinov Bonev (Bulharsko)

Kostadin Bonev se narodil v roce 1951 v Bulharsku. Roku 1980 absolvoval Národní akademii divadelního a filmového umění „Krastyo Sarafov“ v Sofii. O čtyři roky později natočil svůj dokumentární debut. Během své filmové kariéry získal Bonev řadu národních i mezinárodních ocenění, např. Centaur Grand Prix’95, Prix Europa Willy Brandt Prize’98, MOSFILM Special Prize’2008 a další. V roce 2008 založil produkční společnost Trivium Films.

Filmografie

  • Warming Up Yesterday’s Lunch
    98´, Bulharsko, 2002
  • Dream Hunters
    96´, Bulharsko, 1991
  • Under a Cloud
    92´, Bulharsko, 1997
  • War Correspondent
    89´, Bulharsko, 2008
  • Europolis: The town of the Delta
    80´, Bulharsko, 2009
  • The Ships are Full
    64´, Bulharsko, 2005
  • 1 9 3 4
    64´, Bulharsko, 1999
  • The Patience of the Stone
    50´, Bulharsko, 1998
  • Letters to the Nether World
    35´, Bulharsko, 1994

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít