Fotografie není k dispozici.

David Gutierrez Camps (Španělsko)

David Gutierrez Camps vyrůstal ve španělském městečku Vidreres nedaleko pobřeží Středozemního moře, v sedmnácti letech se vydal do Barcelony studovat film. Vystudoval audiovizuální komunikaci na univerzitě Pompeu Fabra v Barceloně, promoval v roce 2004. Během studií se také zúčastnil výměnného pobytu, v jehož rámci zavítal na jeden semestr na pražskou FAMU. V roce 2004 se David přestěhoval do holandského Amsterdamu, kde se seznamoval s digitálními technologiemi a živil se umýváním nádobí v luxusní restauraci. Po návratu do Barcelony koncem roku 2005 se dal na dráhu střihače na volné noze. Podílel se na celovečerních snímcích, jako je Utopia 79 či Hollywood at War, dále se věnoval tvorbě televizních show či reklam. V roce 2005 natočil půlhodinový dokument Terreny de Joc (Playground), který produkovala katalánská televize TVC. V roce 2008 mu nadace Fundacio Riera Gubau udělila grant na studium a natáčení v Americe, kde se zapsal na kurzy dokumentárního filmu na New School v New Yorku. V roce 2009 David představil dva nové krátké filmy, které v New Yorku vznikly: Water in the Boat a 175. Oba snímky byly uvedeny na celé řadě světových festivalů, např. na dánském CPH:DOX, na newyorském festivalu CMJ či na festivalu Zero Film v Los Angeles. V současnosti David žije v Barceloně a pracuje na nových režisérských projektech.

Filmografie

  • Parkstories
    Spain, 2005
  • 175
    5´, USA, 2009
  • Juan Bushwick Goes to Barcelona
    45´, Spain, 2011
  • Terreny de joc/ Playground
    30´, Spain, 2006
  • Water in the Boat
    17´, USA, 2009

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít