Francis Reusser (Švýcarsko)

Francis Reusser se narodil roku 1942 ve Vevey ve Švýcarsku. Zde také vystudoval fotografickou školu a následně pracoval jako stážista pro švýcarskou frankofonní veřejnoprávní televizi. Společně s Françoisem Alberou se zasloužil o vznik katedry audio-vizuálních studií na vysoké škole ESAV ( Ecole Supérieure de l'Art Visuel) v Ženevě. Reusser pravidelně spolupracuje s televizí, jako režisér se podílel na řadě televizních programů. Společně s režisérkou Emmanuelle de Riedmatten založil nezávislou produkční společnost Le CinéAtelier SARL.

Filmografie

  • Derborence
    Švýcarsko/Francie, 1985
  • Les vacances de Romaine
    Švýcarsko, 1999
  • Visages suisses/ Swiss Faces
    Švýcarsko, 1991
  • Seuls
    Švýcarsko, 1981
  • Vive la mort/ Long Live Death
    Švýcarsko, 1969
  • Voltaire et l'affaire Calas
    Francie/Švýcarsko, 2007
  • Zermatt, les Alpes en mouvement
    Francie, 2007
  • Le grand soir/The Big Night
    95´, Švýcarsko, 1976
  • La loi sauvage
    90´, Švýcarsko, 1988
  • Ma nouvelle Héloïse
    87', Švýcarsko, 2012
  • Jacques & Françoise
    80´, Švýcarsko, 1991
  • La guerre dans le Haut Pays/ War in the Highlands
    105´, Francie/Belgie/Švýcarsko, 1999
  • Quatre d'entre elles (105´,Švýcarsko, 1968) – režisér části
  • Histoires de fête/ Festival Stories (101´, Švýcarsko, 2000) - režisér části

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít