Jeannine Gagné (Kanada)

Jeannine Gagné, producentka a režisérka, pracovala téměř deset let ve filmařském kolektivu Les Films de l’autre. Produkovala mnoho krátkometrážních, středometrážních a celovečerních filmů, z nichž následující snímky získaly následující ocenění: Far from Where? (nejlepší krátký film na Rendez-vous du cinéma québécois 1989), City Dawn (nejlepší krátký film na Rendez-vous du cinéma québécois 1995, Cena festivalu Visions du Réel, Nyon 1995), Rosaire et la Petite-Nation (nominován na nejlepší celovečerní film na Rendez-vous du cinéma québécois 1997).

Filmografie

  • Waterfront Dreams
    90´, Kanada, 2003
  • 6 min 36 avant l'arrêt
    7´, Kanada, 2001
  • Bébé bonheur
    56´, Kanada, 1995
  • L'insoumise
    53´, Kanada, 1998
  • Entre temps
    30´, Kanada, 1986
  • Drôle de fille
    28´, Kanada, 1987
  • Solitudes
    22´, Kanada, 2005
  • City Dawn
    22´, Kanada, 1995
  • Une bien belle ville
    20´, Kanada, 1976
  • Pretend You Love Me
    14´, Kanada, 2000
  • Mascara et rouge à lèvres
    12´, Kanada, 1973
  • Sans faire d'histoire
    10´, Kanada, 1973

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít