Theo Stich (Švýcarsko)

Theo Stich se narodil 1960 ve Stans ve Švýcarsku. Studoval historii, filozofii a německý jazyk na Univerzitě v Basileji. Pracoval nejprve jako asistent v archívu soudobých dějin na technické univerzitě v Curychu a následně jako novinář na oddělení informací ve švýcarské televizi, kde působil do roku 1996, kdy se etabloval jako nezávislý producent dokumentárních filmů. V roce 2004 založil filmovou produkční společnost LUMENFILM, která se specializuje na výrobu dokumentů pojednávajících o historicko-sociálně-politických tématech.

Filmografie

  • Vollenweider - The execution of a Killer
    74´, Švýcarsko, 2004
  • A short film about waiting
    6´, Švýcarsko, 1994
  • Life sentence
    67´, Švýcarsko, 1996
  • Citizen Fred - The American Dream
    61´, Švýcarsko, 2007
  • Four in Time
    53´, Švýcarsko, 1997
  • Der Traum vom Fussballstar
    49´, Švýcarsko, 2008
  • The House of the Germans
    48´, Švýcarsko, 1997
  • Stages of a flight or the asylum in Basel
    30´, Švýcarsko, 1990
  • Ohne Titel
    2´, Švýcarsko, 2009
  • Kims Reich - Unterwegs in Nordkorea
    27´, Švýcarsko, 2006
  • Fair of the Sculptures
    18´, Švýcarsko, 2000
  • Love in Times of War
    15´, Švýcarsko, 2004
  • Women on Service
    15´, Švýcarsko, 2004
  • Sky of Orpheus on Earth
    14´, Švýcarsko, 1999

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít