Vincent Dieutre (Francie)

Vincent Dieutre (narozený 1960) je absolventem hlavní francouzské filmové školy IDHEC (nyní La Fémis). Od počátku své filmařské kariéry se věnuje především uměleckým výpravám do prostoru mezi žánry dokumentárního filmu a autobiografické fikce. Jeho celovečerní filmy jako např. Rome désolée, Leçons de ténèbres, Bonne Nouvelle, Mon Voyage d’Hiver či Fragments sur la Grâce byly uvedeny na mnoha mezinárodních festivalech a v televizi. Doplňkem k jeho filmařské práci se mu v poslední době stal zájem o vztahy mezi filmem a současným výtvarným uměním. Své poznatky z této oblasti publikoval v několika rozsáhlých kritických textech a je také autorem řady video a multimediálních instalací.

Filmografie

  • Bonne nouvelle
    Francie, 2001
  • Rome désolée/ Desolate Rome
    Francie, 1996
  • Toutes les étoiles tombent
    France, 2010
  • Jaurès
    83', France, 2012
  • Déchirés/Graves
    82', France, 2013
  • Leçons de ténèbres/ Tenebrae Lessons
    77´, Francie/Belgie, 1999
  • Bologna centrale
    61´, Francie, 2003
  • Después de la revolución
    55´, Francie, 2007
  • Ea3
    45', France, 2010
  • Ea2 - 2ème exercice d'admiration: Jean Eustache
    21´, Francie, 2008
  • Roland Wounded
    121', France, 2013
  • Mon voyage d'hiver/ My Winter Journey
    104´, Francie, 2003
  • Fragments sur la grâce
    101´, Belgie/Francie, 2006

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít