Fotografie není k dispozici.

Susan Mogul (Spojené státy)

Susan Mogul je feministická filmová tvůrkyně, která zachycuje soukromý i veřejný život žen a svůj kousavý humor přitom směřuje jak navenek, tak dovnitř. V oblasti videa se pohybuje od počátku sedmdesátých let a byla tak jednou z průkopnic tohoto média. Od humorných, neochvějně feministických performativních videí ze sedmdesátých let se posunula ke složitějším a experimentálnějším formám vyprávění a k celovečerním snímkům. Od roku 1973 se ve svých filmech objevuje osobně, nabízí performanci, bojuje neuctivostí a hledá obyčejnost v obyčejnosti. Za svůj nejšíře pojatý autobiografický snímek Driving Men (2008) sklidila úspěch kritiky v USA i v Evropě. Na svá díla získala podporu Guggenheimovy nadace. Byla uvedena na filmových festivalech, v muzeích a v televizi, dále se vyučují jak na amerických, tak na světových univerzitách. Získala zakázky a granty od ITVS (Independent Television Service), státní uměleckou dotaci (National Endowment for the Arts) a grant Gettyho nadace. Její videoart nedávno vystavilo Gettyho muzeum v rámci výstavy „California Video“, Centrum Pompidou v Paříži a Muzeum moderního umění (MoMA) v New Yorku. V roce 2009 jí uspořádal retrospektivu Mezinárodní festival dokumentárních filmů Visions du Réel ve švýcarském Nyonu.

Filmografie

  • Dressing Up
    7´, USA, 1973
  • Driving Men
    68´, USA, 2008
  • I Stare at You and Dream
    60´, USA, 1997
  • Dear Dennis
    4´, USA, 1988
  • Prosaic Portraits, Ironies and Other Intimacies
    46´, USA, 1991
  • Everyday Echo Street, A Summer Diary
    30´, USA, 1993
  • The Last Jew in America
    22´, USA, 1984
  • Sing, O Barren Woman
    11´, USA, 2000
  • Take Off
    10´, USA, 1974

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít