Fotografie není k dispozici.

Sylvie Ballyot (Francie)

Sylvie Ballyot absolvovala roku 1994 pařížskou filmovou školu La Fémis, obor střih. Pracovala na mnoha celovečerních filmech jako asistentka režie a v letech 1997-2001 režírovala čtyři krátké filmy spolu s Béatrice Kordon. Coby střihačka spolupracovala se slavným francouzským režisérem Françoisem Ozonem. V roce 2002 režírovala svůj první středometrážní film, Alice, který byl nadšeně přijat na mnoha festivalech. Ve svém hraném filmu Tel père telle fille se zabývá komplexním problémem vztahu otce a dcery, a dále otázkou touhy, identity a rodinných vztahů. Svůj zatím poslední dokument Love and Words natočila v Jemenu. Během natáčení jí místní orgány zabavily kazety s filmem a přišla o hlavní postavu svého feministického dokumentu. Ponechána napospas cizí zemi se rozhodla ve svém projektu pokračovat a natáčela sama sebe ve veřejných prostorách, jakožto jedinou ženu v moři mužů, a jako ženu, která není zvyklá skrývat sebe ani svou sexualitu. Své reakce na neznámou kulturu prokládá rozhovory se studenty, kteří vyjadřují své názory na lásku, rodinu a sexualitu. V současnosti připravuje svůj první celovečerní film Eden.

Filmografie

  • Regarde-Moi / Look at Me
    5´, Francie, 2001
  • Alice
    48´, Francie, 2002
  • Love And Words
    44´,Francie, 2007
  • Tu crois qu’on peut parler d’autre chose que d’amour?/ Do You Think We Can Talk about Something Else than Love?
    40´, Francie, 1999
  • Tel père, telle fille/ Like Father, Like Daughter
    20´, Francie, 2007
  • L'Homme sans nom/ The Man Without Name
    15´,Francie, 1998

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít