Jan Šípek (Česká republika)

Narozen 12. 1. 1982. Pět let vysílal dlouhé noční rozhovory a zvukové dokumenty na vlnách pražského studentského Rádia Akropolis. Neboť dlouho fotografuje, rozhodl se zkombinovat zvuk s obrazem a začal studovat dokumentární film na pražské FAMU. V roce 2008 strávil půl roku na stáži na Film and Television institute of India v indické Púně. Stará se o několik webových projektů (například server eldar.cz), píše, fotografuje, programuje.

Filmografie

  • Koněv,
    ČR, 2006
  • Anima
    ČR, 2006
  • Ty jsi to
    ČR, 2007
  • Cestovatelka (ČR, 2007) - společně s Bruno Hájkem
  • Kamera v hlavě
    ČR, 2008
  • Souboj s mozkem
    84´, ČR, 2009
  • Porucha
    26', ČR, 2011
  • Češi na misi: Klimatická spravedlnost
    26', ČR, 2014
  • Tlačítka bdělosti
    70', ČR, 2015

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.