Frédérique Pollet Rouyer (Francie)

Frédérique Pollet Rouyer se narodila roku 1970 v Paříži. Studovala nejprve politologii a práva. Studium práv dokončila na fakultě v Aix en Provence. Její specialitou je evropská filmová legislativa. Paralelně se svým studiem práv se začala věnovat filmu. Nyní působí především jako fotografka, tvůrkyně videoartu a režisérka dokumentárních filmů. Její zatím poslední filmový počin 18 let/ 18 Ans získal Zvláštní uznání poroty na festivalu Visions du Reel v Nyonu 2009.

Filmografie

  • Station Lumiére
    90´, Francie, 2003
  • De l´usage du temps
    15´, Francie, 2008
  • 18 Ans
    22´, Francie, 2009
  • The D Train
    5', USA, 2011
  • Inquire Within
    4', USA, 2012
  • The Claustrum
    15', USA, 2014

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.