Fotografie není k dispozici.

Susanna Baranzhieva (Rusko)

Susanna Baranzhieva absolvovala Fakultu žurnalistiky na Rostovské státní univerzitě. Následně pracovala po dlouhá léta v předních arménských denících a stala se výraznou postavou především republikánského tisku. Zastávala funkci šéfredaktorky sekce pro umění a publicistiku v magazínu “Literární Arménie”. V průběhu osmdesátých let spolupracovala postupně se slavnými kavkazskými režiséry Paradžanovem a Pelešianem. Od roku 1997 pracuje pro státní rozhlasovou stanici Don-TR v Rostově nad Donem. Jako scénáristka je podepsaná pod více jak stovkou televizních filmů a pořadů, napsala také pět filmů, dva z nich (Your Race, My Age) obdržely národní filmovou cenu TEFI. Úřady jí nepovolily cestu do Čečenska za účelem natáčení filmu Pure Thursday. Film Wild, Wild Beach je její debut na poli celovečerní dokumentární režie.

Filmografie

  • Zhar nezhnykh. Dikiy, dikiy plyazh/ Tender´s Heat: Wild Wild Beach
    85´, Rusko/Německo, 2006

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít