Lilian Franck (Německo)

Lilian Franck se jako tvůrce dokumentárních filmů pohybuje na mezinárodním poli už více jak deset let. Vystudovala Filmakademie v Badensku-Württembersku a Grande École Le Fresnoy – Národní studio současného umění. V roce 2003 získala francouzsko-německou cenu pro mladé novináře za film Half a Chance, který režírovala společně se svým mužem Robertem Cibisem. Dokumentární film Human Capital- The Employment Trade se prodal do pěti zemí. Jesus loves you je její první celovečerní dokumentární projekt. Následovala Pianomania (opět s Robertem Cibisem) v roce 2009.

Filmografie

  • Smaller Talk
    Německo, 1993
  • Pianomania - together with Lilian Franck
    93´, Německo/Rakousko, 2009
  • Welcher Film
    5´, Německo, 1992
  • Kapital: Mensch - Das Geschäft mit der Arbeit – společně s Robertem Cibisem
    52´, Německo, 2004
  • Die Uhr tickt total
    50´, Německo, 1996
  • Das Glück aus der Dose
    43´, Německo, 2009
  • Supermerle
    30´, Německo, 1999
  • Oma Maertens
    15´, Německo, 1997
  • Omen - 15 Stunden Tekkno
    12´, Německo, 1994
  • Clemi flüchtet
    12´, Německo, 1994
  • Kommt Europa in die Hölle? (45´, Německo, 2004) - režisér části
  • Jesus liebt dich/ Jesus Loves You (80´, Německo, 2008) - režisér části

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít