Robert Cibis (Německo)

Robert Cibis je producent a režisér dokumentárních filmů. Vystudoval film na univerzitě v Římě a na Sorbonně v Paříži. Jeho dvojdílný dokument Ekelhaft gesund/ Disgustingly Healthy získal v roce 2007 cenu Ekotop. Minulý rok dokončil další celovečerní dokumentární film Pianomania. Absolvoval masterclass o evropské filmové produkci na Deutsch-Französischen Filmakademie v Paříži a Filmakademie v Badensku-Württembersku. Společně se svojí ženou a častou spolupracovnicí Lilianou Franck založil produkční společnost Oval films.

Filmografie

  • Pianomania - společně s Lilian Franck
    93´, Německo/Rakousko, 2009
  • Ekelhaft gesund/ Disgustingly Healthy - společně s Michaelou Kirst
    86´, Německo, 2007
  • Patient als Beute - společně s Martinem Gronemeyerem
    52´, Německo, 2009
  • Kapital: Mensch - Das Geschäft mit der Arbeit - společně s Lilian Franck
    52´, Německo, 2004
  • Der deutsche Mittagstisch - společně s Martin Horn
    16´, Německo, 1991
  • Oh du Fröhliche! (32´, Německo, 2003) - režisér části
  • Kommt Europa in die Hölle? (45´, Německo, 2004) - režisér části
  • Jesus liebt dich/ Jesus Loves You (80´, Německo, 2008) - režisér části

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít