Fotografie není k dispozici.

Eva Stotz (Německo)

Eva Stotz se narodila v roce 1979 v jižním Německu. Po škole absolvovala roční kurz francouzštiny a filmu v Montpellier. Pracovala jako asistentka u filmu, poté ve Francii natočila první krátký hraný snímek L’après-midi. V roce 2001 nastoupila studium filmové režie na Německé filmové a televizní škole v Berlíně (dffb). Natočila několik krátkých hraných filmů, pak se však začala soustředit na tvorbu dokumentů a v roce 2004 v Rumunsku natočila svůj první celovečerní dokumentární snímek. Film s názvem Earth in Your Hand je zamyšlením nad pojmem „vlast“ na pozadí každodenního života německé menšiny v Transylvánii. V roce 2005 pak následoval krátký dokumentární snímek Tempelhof, který se odehrává na kraji známého berlínského letiště Tempelhof a vypráví o zálibě v cestování a strachu z létání. Poté se Eva Stotz vydala do Ugandy, kde strávila tři měsíce s kamerou a fotoaparátem v ruce. V roce 2006 se vydala na pouť do Santiaga a pěšky ušla 800 km až k mořskému břehu. U příležitosti rozšiřování EU o země východní Evropy natočila videodeník, který se odehrává v rámci štafetového závodu v osmi evropských zemích. Projekt Down the Danube (Donaulauf) sleduje řeku Dunaj od pramene až k jejímu ústí. V roce 2008 byla pozvána k účasti na Berlinale Talent Campus. Devil Hides in Doubt (Sollbruchstelle) je její druhý celovečerní dokumentární snímek. Na rok 2009 – 2010 plánuje Eva Stotz patnáctiměsíční natáčení dokumentu v Asii, Africe a Americe. Její absolventský snímek se bude zabývat tématem xenofobie a pohostinnosti.

Filmografie

  • Global Home
    Germany, 2012
  • Sollbruchstelle/ Devil Hides in Doubt
    61´, Německo, 2008
  • Warsaw Flow
    3´, Německo, 2004
  • Haiku
    3', Germany/Uganda, 2009
  • L'APRÈS-MIDI
    10´, Německo, 2001

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít