Visa Koiso-Kanttila (Finsko)

Visa Koiso-Kanttila se narodil ve Finsku v roce 1970. Absolvoval University of Art and Design v Helsinkách a dále studoval v letech 2000 až 2001 dokumentární film na The New School University and Film/ Video Art v New Yorku. V roce 1999 založil ve Finsku svojí vlastní produkční společnost Guerilla Films Ltd. Je také členem volného finského uskupení filmových ražisérů - Elephant Films Ltd. Jeho filmová díla byla oceněna na řadě mezinárodních filmových festivalů. Své filmy režíruje a produkuje ve spolupráci se svojí kolegyní a manželkou Iiris Härmä.

Filmografie

  • Miehen Kuva/ Portrait of a Man
    81´, Finsko, 2010
  • Talkiven matka/ A Winter´s Journey
    73´, Finsko, 2007
  • Isältä pojalle/ Father to son
    70´, Finsko, 2004
  • Viimeistä päivää/ End of the Line
    64´, Finsko, 2000
  • Insha Allah/ God Willing
    54´, Finsko, 1999
  • Karkotetut/ The Banished
    52´, Finsko, 1998
  • Tuomittu
    42´, Finsko, 1997
  • The Activist
    34´, Finsko/UK, 2000
  • Miesten koulu
    28´, Finsko, 1994
  • Meaning of Life
    11´, Finsko, 2009

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít