Fotografie není k dispozici.

Sebastian Winkels (Německo)

Sebastian Winkels se narodil roku 1968. Než v roce 1996 nastoupil na Filmovou akademii Konrada Wolfa v Postupimi-Babelsbergu, pracoval jako asistent kamery. V roce 2000 byl jeho snímek The Upper Storey (Oberstube) vybrán do soutěže krátkých filmů na Benátském festivalu. O tři roky později dokončil svůj celovečerní dokumentární film Seven Brothers. Jedná se o dokumentární experiment postavený čistě na výpovědích směřovaných na kameru. V tomto projektu se setkává sedm bratrů, kteří se narodili mezi lety 1929 a 1945, aby společně vyprávěli příběh své rodiny. Jejich sedm rozdílných životních cest reprezentuje vzácnou generaci. Jedná se o generaci lidí, pro které kapitulace nacistické vlády v roce 1945 znamenala buď konec nebo nový počátek. Rodinné universum, které spřádá dohromady intimní mozaika bratrských výpovědí, se zároveň stává jedinečnou zprávou o novodobých německých dějinách.

Filmografie

  • 7 Brüder/ 7 Brothers
    86´, Německo, 2003
  • Hase und Igel/ Rabbit & Hedgehog
    6´, Německo, 2000
  • Partie lento - Ein Vinylkonzert mit Werken von J.S. Bach
    5´, Německo, 2000
  • Innen aussen Mongolei
    21´, Germany, 2001
  • Falling Grace
    15´, Německo, 2004
  • Oberstube/ The Upper Storey
    10´, Německo, 2001

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít