Stéphane Mercurio (Francie)

Stéphane Mercurio studovala práva na Université Panthéon Sorbonne. Pracovala v tisku a humanitárních organizacích, podílela se na formování měsíčníku La Rue, který prodávají lidé bez domova, a následně působila jako jeho šéfredaktorka. Režírovala řadu krátkých a dokumentárních filmů pro televizi. Její první celovečerní snímek A côté získal řadu ocenění.

Filmografie

  • Mourir? Plutôt crever!
    94´, France, 2010
  • À côté/ Next Door
    92´, France, 2007
  • Sans principe, ni précaution, le distilbène
    59´, France, 2002
  • Cherche avenir avec toit
    59´, France, 1996
  • Louise, son père, ses mères, son frère et ses soeurs
    56´, France, 2004
  • Le bout du bout du monde
    55´, France, 2001
  • Hôpital au bord de la crise de nerfs
    52´, France, 2003
  • Scènes de ménages avec Clémentine
    18´, France, 1992

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít