Fotografie není k dispozici.

Nadav Schirman (Izrael)

Nadav Schirman se narodil v Izraeli a vyrůstal v různých zemích světa, kam se podíval se svým otcem diplomatem. Krátce studoval na Dartmouth College v americkém státě New Hampshire, po dobu kdy jeho otec působil jako generální konzul v Montrealu. Po vojenské službě se rozhodl, že se ke studiu již nevrátí. Snímek The Champagne Spy je jeho scénáristickým a režijním debutem. Vyhrál cenu Izraelské filmové akademie za nejlepší dokument roku 2007, byl nominovaný na cenu Evropské filmové akademie za nejlepší dokument roku 2007, získal cenu Johna Schlesingera za mimořádný celovečerní debut, cenu poroty Mezinárodního filmového festivalu Doc Aviv a další čtyři ocenění na Izraelském dokumentárním fóru. Schirmana si poté najala přední německá produkční společnost Collina Films, aby napsal scénář pro hranou adaptaci dokumentu The Champagne Spy a stejnojmenného románu.

Filmografie

  • In the Dark Room
    v produkci, 2012
  • The Champagne Spy
    91‘, Izrael, Německo, 2007

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít