Fotografie není k dispozici.

Erik Daniel Metzgar (Spojené státy)

Eric Daniel Metzgar vyrůstal v Richmondu ve Virginii. V roce 1998 absolvoval University of Georgia, obor žurnalistika a ochrana přírody. Jeho filmový debut The Chances of the World Changing, který sám zrežíroval, produkoval, natočil a sestříhal, byl premiérově uveden na festivalu dokumentárních filmů Full Frame v roce 2006. Snímek získal několik ocenění a byl nominován na Independent Spirit Award 2007 v kategorii “Axium Truer than Fiction”. V roce 2007 jej odvysílala veřejnoprávní televize PBS. Metzgarův druhý dokumentární snímek Life, Support, Music vypráví příběh Jasona Criglera, úspěšného newyorského kytaristy, který v roce 2004 utrpěl rozsáhlé zranění mozku. Ve filmu vystupují Norah Jones, Marshall Crenshaw, Teddy Thompson a další. Snímek získal cenu publika na Festivalu nezávislého filmu v Bostonu v roce 2008. V lednu 2009 byl na Filmovém festivalu Sundance premiérově uveden Metzgarův dokument Reporter. Zachycuje cestu držitele Pulitzerovy ceny, sloupkaře New York Times Nicka Kristofa do Demokratické republiky Kongo z roku 2007. Ve filmu vystupuje konžský vůdce rebelů Laurent Nkunda a další klíčoví účastníci konžského boje o moc. Film byl nominován na cenu Emmy v kategorii “mimořádný informativní program – celovečerní film”. Metzgar má na svém kontě také střih a výkonnou produkci snímku “Give Up Tomorrow*, který natočil Michael Collins a produkoval Marty Syjuco. Snímek získal cenu publika na Tribeca Film Festivalu 2011. Dále získal zvláštní cenu poroty za nejlepší režisérský objev a cenu publika na festivalu Sheffield Doc/Fest 2011.

Filmografie

  • The Changes of the World Changing
    99’, USA, 2006
  • Reporter
    90’, USA, 2009
  • Life, Support, Music
    79’, USA, 2008

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít