Fotografie není k dispozici.

Charlotte Zwerin (Spojené státy)

Charlotte Zwerin se narodila v roce 1931 v americkém Detroitu. Vystudovala Wayne State University, kde založila filmovou společnost. Poté se přestěhovala do New Yorku, kde spolupracovala s Albertem a Davidem Mayslesovými. K jejich společným pozoruhodným dílům patří filmy Salesman a Gimme Shelter. Během natáčení posledně jmenovaného snímku neblaze prosluli tím, že se jim podařilo zachytit ubodání Mereditha Huntera. Později pracovala i samostatně, natočila např. snímek Thelonious Monk: Straight, No Chaser. Jejím posledním projektem byla spolupráce na dokumentu West 47th Street z roku 2003. Byla první ženou jazzového trombonisty Mikea Zwerina. Charlotte Zwerin zemřela na rakovinu plic 22. ledna 2004 na Manhattanu.

Filmografie

  • Gimme Shelter
    91´, USA, 1970
  • Thelonious Monk: Straight, No Chaser
    90´, USA, 1988
  • Salesman
    85´, USA, 1968
  • Music for the Movies: Tôru Takemitsu
    58´, USA, 1994
  • De kooning on de kooning
    58´, USA, 1982
  • Running Fence
    58´, USA, 1978
  • Meet Marlon Brando
    28´, USA, 1965

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít