Fotografie není k dispozici.

Michèle Hozer (Kanada)

Michèle Hozer pracuje v kanadském filmovém průmyslu od roku 1987. Je bilingvní, vyrůstala v Montrealu a vystudovala komunikaci na Concordia University. Působila v kanadské Národní filmové radě, nejprve jako producentka a poté jako střihačka.
Na jaře roku 1996 se přestěhovala do Toronta, kde pracovala jako střihačka na volné noze pro známé produkční společnosti a televizní stanice. První cenu Gemini Kanadské filmové a televizní akademie získala v roce 2000 za snímek The Nature of Things. Stříhala přes 50 dokumentárních snímků, včetně oceněných cyklů, jako např. The Baby Human, The Undefended Border či China Rises. Svůj jedinečný střihačský styl, v němž se soustředí na vyprávění příběhu, uplatnila v rámci nejrůznějších žánrů, jako je umělecký dokument Can’t Stop Now s Karen Kain a Jiřím Kyliánem, filmy se sociální tématikou, jako je Last Call at The Gladstone či historickou tématikou, jako je celovečerní film Arctic Dreamer: The Lonely Quest of Viljhalmur Stefansson. V roce 2005 získala druhou cenu Gemini za práci na uznávaném celovečerním dokumentu Shake Hands with the Devil: The Journey of Roméo Dallaire Petera Raymonta. Film získal cenu Emmy 2007 za nejlepší dokument a cenu publika na Filmovém festivalu Sundance 2005.
Po osmi letech intenzivní spolupráce spojili Michèle Hozer a Peter Raymont síly jako spolurežiséři celovečerního snímku GENIUS WITHIN: The Inner Life of Glenn Gould. Film složený z archivních záběrů, audionahrávek a rozhovorů představoval pro Michèle Hozer ideální příležitost pro režisérský debut. Film měl premiéru na Filmovém festivalu v Torontu 2009 a byl uveden na mnoha festivalech po celém světě. Snímek vstoupil do kanadské kinodistribuce a na podzim roku 2010 i do distribuce v USA.Nejnovějším společným dílem Michèle Hozer a Petera Raymonta je snímek o kanadském malíři Tomu Thomsonovi, který byl uveden na podzim roku 2011.

Filmografie: (výběr)

Genius Within: The Inner Life of Glenn Glould (109‘, Kanada, 2009)
West Wind: A Vision of Tom Thomson (95´, Canada, 2012)

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít