Fotografie není k dispozici.

Frank Brand Zippi (Izrael)

Zippi Brand Frank se narodila v Tel Avivu a po studiích na pařížské Sorbonně získala bakalářský titul na Hebrejské univerzitě v Jeruzalémě , obor právo a žurnalistika. Než se vydala na dokumentární dráhu, pracovala devět let jako politická reportérka, investigativní žurnalistka, redaktorka a producentka zpráv na kanálu 10 a kanálu 2 Izraelské televize. V letech 2005-2006 navštěvovala díky stipendiu Niemanovy nadace Harvardskou univerzitu, kde se začala zabývat tématem outsourcingu těhotenství a porodu. Prvním dokumentaristickým počinem Brand Frank je šestidílný cyklus She Is in the Army Now. Představuje nezvykle intimní sondu do izraelských obranných sil a zabývá se rozporuplnou rolí žen v armádě. V roce 2003 režírovala a produkovala osmidílný cyklus Somebody to Love, který sledoval nezadané ženy a muže po třicítce, kteří hledají zralou lásku v obzvláště bouřlivém období izraelsko-palestinského konfliktu. O dva roky později natočila osmidílný cyklus Wake Up Call, který zkoumal motivace mimořádně ambiciózních lidí. Jednotlivé díly například popisovaly příběh dělníka a jeho toužebné přání stát se milionářem či posedlost skupiny náboženských stoupenců, kteří byli odhodláni přestavět svatý chrám v Jeruzalémě. Je vdaná a má dvě dcery.

Filmografie

  • Wake Up Call
    8 x 45‘ / 52‘, Izrael, 2005
  • Somebody to Love
    8 x 35‘, Izrael, 2002
  • Google Baby
    77‘, Izrael, 2009
  • She Is in the Army Now
    6 x 30‘, Izrael, 2001

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít