Fotografie není k dispozici.

Otakaro Maria Schmidt (Česká republika)

Otakáro Maria Schmidt se narodil roku 1960 v Plzni. Na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze vystudoval obory pantomima, tanec a herectví. Poté byl zaměstnán v libereckém divadle jako tanečník, navázal pracovní vztah se skupinou Laura a její tygři. Je iniciátorem projektu Fantastického a plynového divadla BAR. Byl součástí tzv. Pražské pětky divadla Sklep. V 90. letech absolvoval katedru scenáristiky a dramaturgie na Filmové a televizní fakultě Akademie múzických umění. Věnuje se psaní scénářů, režii dokumentů, kde je také kameramanem a publicistice. Přednáší dramaturgiii, dramatickou, filmovou a televizní tvorbu na Universitě J.A.Komenského. Celkem natočil přes 250 hraných filmů, dokumentů, zábavných pořadů, TV magazínů, hudebních klipů a reklam jako autorský režisér. Ve svých převážně televizních dokumentech a publicistických cyklech se věnuje zejména křesťanské tematice. Téměř na všech filmech z let 2000 až do současnosti spolupracuje filmařsky, autorsky a herecky jeho manželka Jana Kristina Sudničková.

Filmografie (výběr):

Eliška má ráda divočinu (100´, Česká republika, 1999)
Nejsme andělé, jen děláme jejich práci (57´, Česká republika, 2006)
Léta letí k andělům (cyklus, 20´, Česká republika, 2006-2009)
Dej mi duši a ostatní si ponech (57´, Česká republika, 2008)
Ona tančí s Olomoucí (28´, Česká republika, 2008)
Nejznámější Čech Jan Nepomucký (57´, Česká republika, 2008)
Cokoli jste učinili jednomu z těchto mých nepatrných bratří, mně jste učinili (22´, Česká republika, 2008)
Svatý Vojtěch – První český Evropan (57´, Česká republika, 2009)
Herbert v ringu (50´, Česká republika, 2009)
Krajinou ticha (26´, Česká republika, 2009)
(Ne)obyčejný život Luby Skořepové (52´, Česká republika, 2010)
Mistr Eckhart (26´, Česká republika, 2010)

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít