William Henne (Belgie)

William Henne se narodil v roce 1969 v Bruselu. Od roku 1998 působí jako „hnací motor“ v nakladatelství La Cinquième Couche. Působí také jako filmař, spoluzakládal animační studio Zorobabel. Jako komiksový autor publikoval svá díla v Comix 2000, Frigobox 10, Le Matin and Quardrado. V roce 1994 vydal vlastním nákladem komiks L'Épuisement a od roku 2001 je zastoupen ve sbírce Extracteur of La 5e Couche. Je mj. také autorem osmého dílu (La Dispirarition de Perek) komiksové adaptace slavné knižní kriminální série Le Poulpe.

Filmografie

  • Otomi
    9´, Belgie, 2006
  • Jan Hermann
    9´, Belgie, 2004
  • Le petit Théâtre mécanique
    8´, Belgie, 2002
  • Tout jeune garçon
    7´, Belgie, 1997
  • Le complot de famille
    6´, Belgie, 2003
  • Pigmaleón
    5´, Belgie, 2011
  • Kimiko
    4´, Belgie, 2011
  • Kill the surfers
    4´, Belgie, 2009
  • La diagramme du migrant
    2´, Belgie, 2007
  • Transit
    23´, Belgie, 2005
  • Déjà vu
    20´, Belgie, 2008
  • L'affaire Ginzhu
    16´, Belgie, 2010
  • Barbe-Bleue
    15´, Belgie, 2000
  • Kin
    11´, Belgie, 2011

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít