Fotografie není k dispozici.

Anitha Balachandran (Indie)

Anitha Balachandran se narodila v roce 1978. Vystudovala nejprve National Institute of Design v Indii, aby následně získala magisterský titul na Royal College of Art v Londýně (2008). Ve svých krátkých filmech kombinuje živé herectví s experimentálními technikami animace. Momentálně vychází hlavně z oblasti dokumentaristiky, především z orální historie.
Kromě svých filmových projektů se věnuje také psaní a ilustrování knížek pro děti. Své fantaskní a lehce absurdní příběhy, v kterých nejčastěji vystupují děti, zvířátka a stařečci, doprovází různými druhy ilustrací – od kresby po expresivní koláže. Pokud někdy pojedete do Indie, může se vám stát, že ji potkáte na ulici v Dílí, kde žije.

Filmografie

  • Pudavai
    UK, 2001
  • Why Not?
    4´, UK/Indie, 2004
  • Flood of Memory
    11´, UK/Indie, 2008

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít