Fotografie není k dispozici.

Grzegorz Zariczny (Polsko)

Grzegorz Zariczny was born in Poland in 1983. Grzegorz grew up on a farm in a small village in the suburbs of Cracow and still resides there today.

Grzegorz attended a documentary course at Andrzej Wajda Master School od Film Directing in 2008. He also studied directing at the Krzystof Kieślowski Radi and Television Department at the Silesia University in Katowice.

For a while Grzegorz was a folk dancer and also a soccer referee which partly inspired him to film ‘The Whistle’ which received international acclaim.

In January 2013, it received the Best Documentary Award at the Sundance Film Festival, and won awards at festivals in Lithuania (Vilnus International Film Festival), Slovakia (Febiofest), Ukraine (Molodist), Spain (Documenta Madrid), and Great Britain (Open City Docs Fest). In November 2013, it has won the top prize at the Basque festival ZINEBI in Bilbao, Spain.

Filmografie

  • Marysina Polana / The Dog Hill
    39’, Poland, 2010
  • The Dog Hill
    39', Poland, 2011
  • Our Bad Winter
    21’, Poland, 2012
  • The Whistle
    16’, Poland, 2012

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít