Viliam Poltikovič (Česká republika)

Viliam Poltikovič se narodil roku 1958 ve Znojmě. Studoval na Katedře dokumentární tvorby (1979 –1984). Před rokem 1989 točil filmy s psychologickou a sociologickou tématikou, po roce 1989 se zaměřuje na dokumentární filmy s převážně duchovní tématikou. Pracuje i jako kameraman, fotograf a píše knihy. Dosud natočil přes sto filmů a pracuje zejména pro Českou televizi. V současné době žije v malé vesničce u Prahy.

Filmografie

  • Příběh tantry
    2020
  • Z temnoty duše... světlo
    2017
  • Dalajlama v Buddhových stopách
    2015
  • Žijeme z energie, jsme energie
    2015
  • Brána smrti
    2014
  • Setkání s Bertem Hellingerem v Praze
    2013
  • Fatum
    2012
  • Návraty dokumentaristů
    2012
  • Učitelé z hvězd
    2012
  • V objetí dalajlamy
    2012
  • Zeměloď pluje
    2012
  • Maestra Ayahuasca
    2011
  • Inventura Febia
    2011
  • Indiánské inspirace
    2011
  • Když kámen promluví
    2010
  • Dalajlamovo poselství
    2009
  • Kódó
    2009
  • Romský král
    2009
  • Ruská rodová škola
    2007
  • Dotek z druhého břehu
    2006
  • Neviditelné světy
    2006
  • Sumba - ostrov duchů
    2006
  • Nová cestománie
    2005
  • Hra mysli
    2004
  • V kruhu znovuzrození
    2004
  • Zeměpis světa
    2004
  • Zkusit to může každý aneb odkaz Matky Terezy
    2003
  • Jak se žije vegetariánům v Čechách
    2001
  • Kapka z poháru nesmrtelnosti
    2001
  • Světlo duhy
    2001
  • Zpráva o stavu světa
    2001
  • Dvě Heleny
    2000
  • As-salám alajkum mezi súdánskými muslimy
    1999
  • Cestománie
    1999
  • Na cestě smíření
    1999
  • Sarvamangalam
    1999
  • Karmapa - dvě cesty božství
    1998
  • Paměti mystika
    1998
  • Ašín a mandala
    1997
  • Svět bez hranic
    1996
  • Dalajlamova narozeninová přání
    1996
  • Emahó
    1996
  • Mezi nebem a zemí
    1994
  • Nemoc jako výzva
    1994
  • Slovo Buddhovo
    1994
  • Tajemství klidu
    1994
  • Tradiční čínská medicína
    1993
  • Duše východu
    1992
  • Tajemná Gamelánie
    1992
  • V táboře
    1990
  • Andr'oda taboris
    1990
  • Možnosti psychotroniky
    1990
  • Něco z psychotroniky
    1990
  • Samostatná rota
    1988
  • Krumpáč a housle
    1988
  • Dva roky pro celý život
    1986

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air, z.s. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.