Philippe Grandrieux (Francie)

Philippe Grandrieux je francouzský filmový režisér. Jeho práce se pohybují na poli různých žánrů: Televizní experimentální tvorba, video art, filmové eseje, dokumentární a hrané filmy.

Filmografie

  • Un Lac/ A Lake
    90´, France, 2008
  • Retour à Sarajevo
    75’, France, 1996
  • Il se peut que la beauté ait renforcé notre résolution - Masao Adachi
    74’, France, 2011
  • White Epilepsy
    68', France, 2012
  • Grandeur Nature
    55', France, 1984
  • La Peinture cubiste – together with Thierry Kuntzel
    55', France, 1981
  • La Roue
    2x7', France, 1993
  • Le Siècle des Hommes/ The Century of Man
    27x 60’, France, 2000
  • Long courrier
    25', France, 1985
  • Berlin
    210´, West Germany, 1987
  • Cafés
    210', France/Germany, 1992
  • Live
    14x60', France/Germany, 1990
  • Sombre
    112´, France, 1998
  • La Vie nouvelle
    102´, France, 2002
  • Une Génération
    10', France, 1982

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air, z.s. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.