Fotografie není k dispozici.

Olivier Zuchuat (Švýcarsko)

Olivier Zuchuat was born in 1969 in Geneva, Switzerland.

After studying Theoretical Physics and Literature he became a Teaching Assistant at the Université de Lausanne (Switzerland).

In 1998 and 1999, he was an assistant for German director Matthias Langhoff.

He directed several theatrical productions of plays by Bertolt Brecht and Heiner Müller before turning his attention to documentary cinema.

Olivier has also worked in editing documentaries (mainly for the channel ARTE) with directors Nicolas Philibert, Fréderic Compain, Patrick Rotman, Patrick Barberis, Dominique Gros and with video artist Alejandra Rieja. He also worked as editor on the fiction 17 filles (Directed by Delphine et Muriel Coulin, Festival de Cannes, Semaine de la critique 2011).

Since 2006, Oliver has been teaching Film Studies at the Université de Paris-Est Marne la Vallée and at LA FEMIS Cinema School (Paris).

He now lives between France and Switzerland.

Filmografie

  • Comme des lions de pierre à l’entrée de la nuit / Like Stone Lions at the Gateway into Night
    87’, Greece, 2012
  • Au loin des villages/ Far from the Villages
    75’, 2008, Switzerland
  • Djourou un corde à ton cou/ Djourou A Rope Around Your Neck
    63’, 2005, France
  • Mah Damba Cissoko, une griotte en exil
    57’, France, 2001

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít