Fotografie není k dispozici.

Sophia Tzavella (Bulharsko)

TV reportérka, scenáristka, režisérka. Pět let pracovala pro Bulharskou televizi, autorka řady investigativních TV reportáží a rozhovorů, jedné knihy, režisérka a autorka tří dokumentárních filmů. Získala profesní ocenění Nadace Friedricha Herberta a několika dalších cen, např. Cena FIPRESCI na Thessaloniki Doc Fest, Cena Golden Umbrella 2006 (zpravodajství a dokument) na Mezinárodním TV festivalu v bulharské Albeně, třetí cena za rozhlasový pořad "Have You Ever Flown?" na mezinárodní přehlídce Universite Radiophonique et Televisuelle Internationale 2001 v Paříži. V roce 2006 ji Velvyslanectví Řecka v Sofii pověřilo účastí na mezinárodní konferenci žurnalistů řecké diaspory. V roce 2000 pracovala jako programová konzultantka v Balkan Express Network v Torontu. Vystudovala TV žurnalistiku, řeckou filologii, balkanistiku a sociální vědy (Ionion University, Řecko), ještě předtím sofijské gymnázium National High School For Ancient Languages and Cultures.

Filmografie

  • Paradise Hotel / Hotel Ráj
    2010

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít