Fotografie není k dispozici.

Vedran Samanovic (Chorvatsko)

Vedran Šamanović (1968 – 2009) graduated from the department of cinematography at the Academy of Dramatic Art in Zagreb. Throughout his tragically short but fruitful career he directed and filmed numerous experimental, fiction and documentary films and received many awards for his work. He also worked as a director of photography on multiple feature films. From 2007 he worked as a Lecturer at the Academy of Fine Arts in Zagreb. Šamanović was also the founder and director of Zagreb’s OneTake Film Festival.

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít