Santiago A. Zannou (Španělsko)

Santiago Ahuanojinou Zannou was born in Madrid in 1977 the youngest of three children.

When Santiago was young he moved to Mallorca where we worked as a waiter, clerk and even played football for a third division team.

Santiago’s passion for cinema began when his older brother, a record producer worked on the soundtrack of a short film.

Santiago then went to Barcelona and studied at the Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC).

Santiago’s films have always been linked to social and immigration issues. Santiago uses cinema in an attempt to break the walls of our collective and individual consciousness telling stories and shaping stories from real life.

He has won several awards for his work as a director, among them 3 Goyas in 2009 for his film El Truco del Manco.

Filmografie

  • El Truco del Manco / The One Handed Trick
    Spain, 2008
  • El Alma de la Roja / The Soul of the Red
    80’, Spain, 2009
  • La puerta de no retorno/ The Door of No Return
    75’, Spain, 2011
  • Cara sucia / Dirty Face
    20’, Spain, 2004
  • Mercancias / Goods
    15’, Spain, 2005
  • Alacrán Enamorado/ Scorpion in Love
    100’, Spain, 2013

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít