Romeo Grünfelder (Německo)

The filmmaker and artist Romeo Grünfelder (* 1968) MA in Music, Philosophy, Media and Visual Communication. He was a fellow of Villa Aurora in Pacific Palisades and in 2008 he received a art grant from the city of Hamburg. He teaches drama and philosophy at the College of Fine Arts in Hamburg. He lives and works in Hamburg. Grünfelder’s work was shown in exhibition context and at international film and media festivals. His awarded short films are experimental documentaries in the broadest sense, oscillating between documentary and fine art. His main focus is on paranormal topics. Grünfelder’s work is distributed by Arsenal Distribution, Berlin as well by the Short Film Agency Hamburg, and the Berlin based gallery Feldbuschwiesner.

Filmografie

  • Sorcière japonaise / 2013
  • Prinzip Zufall / 2011
  • bras polaroid / 2009
  • naissance d’un objet / 2008
  • [desi’re:] / 2006
  • 4 kurze Dialoge / 2005
  • Rallye 3 / 2004
  • borderline pilots / 2002
  • ohne Titel / 2000
  • Shahrzadeh Scampolo / 1996
  • Der blonde Engel / 1996
  • Himmel über Freiburg / 1995
  • Sorgenbrecher / 1995
  • Jimmy jenseits / 1993

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít