Arthur Lipsett (Kanada)

Arthur Lipsett se narodil a byl vychován v Montrealu. V roce 1958, po třech letech studia na Montrealské Muzejní škole umění a designu, začal tvořit filmy pod záštitou Národní Filmové Rady (NFB)[43]. Během následujících deseti let pracoval ve Filmové radě jako animátor, fotograf, kameraman, střihač a vedoucí obrazu, produkční konzultant či režisér a podílel se na více než dvaceti filmech. Za nejzdařilejší z nich jsou považovány: Very Nice, Very Nice (1961), 21-87 (1964), Free Fall (1964), A Trip Down Memory Lane (1965), and Fluxes (1968).

Přestože za necelých padesát let svého života vytvořil jen deset filmů, zapsal se Arthur Harold Lipsett nesmazatelně do dějin experimentálního a found footage filmu.


Vybraná filmografie:

Hors-d'oeuvre, 1960
Men Against the Ice, 1960
"CollPges classiques" in Quebec, 1961
Les Femmes parmi nous, 1961
Opening Speech, 1960
Experimental Film, 1963
21-87, 1964
Regards sur l'occultisme (1re partie) - Magie et miracles, 1964
Regards sur l'occultisme (2e partie) - Science et esprits, 1964
Animal Altruism, Psychology Topics for Discussion Groups series, 1965
Animals and Psychology, Psychology Topics for Discussion Groups series, 1965
Fear and Horror, Psychology Topics for Discussion Groups series, 1965
Perceptual Learning, Psychology Topics for Discussion Groups series, 1965
The Puzzle of Pain, Psychology Topics for Discussion Groups series, 1965
A Trip down Memory Lane, 1965
The Continuing Past, 1966
Time Capsule, 1967
The Invention of the Adolescent, 1967
Imperial Sunset, 1967
Data for Decision, 1968
Fluxes, 1968
North, 1968
Henry Zemel, Paul Leach, Wolf Koenig
Strange Codes, 1974
Blue and Orange, 1977

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít