Adéla Babanová

Adéla Babanová (Česká republika)

Adéla Babanová (1980) se zabývá tvorbou experimentálních hraných filmů a videí. Snaží se překračovat hranice výtvarného umění a filmu kombinacemi různých filmových či televizních žánrů s přesahem do prostorových videoinstalací. Své projekty pravidelně vystavuje na samostatných i skupinových výstavách v ČR i zahraničí, např. Zachęta – National Gallery of Art (Varšava), Kumu Art Museum (Tallinn), Národní galerie v Praze, Galerie Hl. města Prahy, Zahorian & Van Espen, Spagnuolo Gallery (Washington) ad. Zúčastnila se také tuzemských i zahraničních filmových festivalů a přehlídek, např. LOOP Barcelona /2018, 2013/, MFF Febiofest /2018/, FilmFestival Cottbus /2018/, Varšavský filmový festival /2018/, MFF Karlovy Vary /2014, 2013/, MFDF Ji.hlava /2013/ ad. Za svou práci byla nominovaná na několik prestižních cen, v roce 2014 se zúčastnila nejužšího výběru Dorothea Von Stetten Kunstpreis v Německu, v roce 2012 Ceny Jindřicha Chalupeckého, v roce 2002 vyhrála Cenu mladých tvůrců LVMH (Prix des Jeunes créateurs) v Paříži.

Filmografie

  • Zákon Času
    2023
  • Neptun
    2018
  • Odkud spadla letuška
    2014
  • Návrat do Adriaportu
    2013
  • Já tam mám tělo
    2012
  • Už šedesát let je mi třicet
    2010

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít