Bára Kopecká (Česká republika)

Bára Kopecká pracuje jako režisérka, střihačka, dramaturgyně, scenáristka, publicistka. Vystudovala Katedru střihové skladby FAMU, později krátce katedru vedla. Několik let strávila ve Vancouveru, Torontu a New Yorku. Přednáší na FAMU International.

Filmografie

  • Verbuňk
    1998
  • Potomci Matěje Kopeckého
    1998
  • Zpráva o sešlosti
    1998
  • Mědirytina
    1999
  • Encounters
    2000
  • Jakpak je vám u nás doma
    2002
  • Umělci v hladovění
    2002
  • ...tak akorát
    2008
  • Jak je důležité míti Hraboše
    2009
  • Vybité baterky, Neklidná voda, Ani pecka nazmar
    2012
  • DK
    2013
  • Pod vlivem hormonální antikoncepce
    2016
  • Umírání pro začátečníky
    2017

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance