Fotografie není k dispozici.

Iľja Ruppeldt (Slovensko)

Slovenský režisér a scenárista. V roce 1983 absolvoval studium filmové a televizní dokumentární tvorby na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě. Ve Studiu krátkých filmů Bratislava se věnoval dokumentární tvorbě – Kultúrna poľnohospodárska krajina (1987), Hellovci (1988), Monológ s vedou (1988). V roce 1990 natočil dlouhometrážní dokument o událostech v Československu v období od léta 1989 do léta 1990 podle námětu Fedora Gála Letová správa OK 89-90. Působil jako šéfproducent Producentského centra dokumentární tvorby a vzdělávaní ve Slovenské televizi (1992-94) a jako kreativní ředitel reklamní agentury Euro RSCG (1994-97). V druhé polovině 90. let odešel na Nový Zéland, kde působil na univerzitě v Hamiltone jako lektor Katedry mediálních studií (1997-99) a v roce 1999 založil produkční společnost Golem Productions. Věnuje se produkci propagačních, instruktážních a reklamních filmů. V roce 2004 natočil dokumentární film Stretnutie s bodliakom. Jako televizní dokumentarista vedl rozhovory s papežem Janem Pavlem II., s japonským premiérem Ryutarem Hašimotem, s horolezcem Sirem Edmundem Hillarym, s českým premiérem Milošem Zemanem aj.

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít