Štefan Kamenický (Slovensko)

Štefan Kamenický (* 22. červen 1932, Pác – † 28. leden 2009 Bratislava) byl významný slovenský režisér sociálních dokumentárních filmů s publicistickými prvkami.

Filmografie

  • 1958 – Neodkladaj na zajtra
  • 1968 – Zasľúbená zem
  • 1991 – Novohradské impresie
  • 1990 – Posledný list
  • 1985 – Počítačová grafika
  • 1979 – Sobáš
  • 1977 – Komplexná čata
  • 1975 – Hockova brigáda
  • 1975 – Premeny rodnej zeme
  • 1971 – Lotyšskí rybári
  • 1968 – Ideály
  • 1967 – Slovenské ľudové rozprávky
  • 1959 – Očami kamery
  • 1967 – Dovolenka vo Vysokých Tatrách
  • 1966 – Týždeň vo filme č. 51
  • 1966 – Zakliata dolina
  • 1966 – Slovenské kúpele
  • 1966 – Ján Cikker
  • 1964 – Zabudnuté doliny
  • 1964 – Muži vo výškach
  • 1962 – Ropa, ropa,ropa
  • 1962 – Medzevskí kováči
  • 1961 – Kvety na silnici
  • 1999 – Historická panoráma

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít