Dušan Trančík (Slovensko)

Dušan Trančík (born 26 November 1946) is a Slovak film director and screenwriter. He directed 22 films between 1968 and 1993. His 1991 film When the Stars Were Red was entered into the 41st Berlin International Film Festival.

Filmografie

  • Optimista
    55', Slovakia, 2006
  • Kurzes Gedächtnis
    44', Austria, 1993
  • Šibenica/The Gallows-Tree
    35', Czechoslovakia, 1969
  • Dva portréty
    20', Czechoslovakia, 1991
  • Štestí sběratelů
    20', Czechoslovakia, 1988
  • Třetí návrat aneb Slovenské tango 2
    20', Czech Republic, 1994
  • Všední sen
    14', Czechoslovakia, 1980

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít